احکام / استفتاء / استفتاء از آیت الله العظمی مکارم شیرازی / استفتاء از آیت الله مکارم / آیت الله مکارم شیرازی / طلاق خلع /

تخمین زمان مطالعه: 1 دقیقه

بر اثر اختلافات خانوادگى از جانب شوهرم، به صورت توافقى از هم جدا شديم. مهريّه خود را بذل كردم، و قرار شد در مدّت عدّه رجوع كنيم؛ ولى ايشان بدون اطّلاع من، با محضردار تبانى نموده، و حقّ و حقوق مرا اسقاط كرد. هنگامى كه در مدّت عدّه به شوهرم رجوع كردم، محضردار گفت: «حقّ رجوع نداريد، و نمى‎توانيد به مهريّه يا به همسرتان رجوع كنيد» گويا او جدا از حكم دادگاه، يك سرى مطالبى به نفع شوهرم در سند طلاق اضافه كرده بود؛ از جمله اين كه بدون اطّلاع بنده حقّ رجوع به مهريّه را از من اسقاط كرده بود. و تخلّف محضردار براى دادگاه محرز شده و رئيس اداره ثبت اسناد رسمى اراك نيز تخلّف او را تأييد كرده است. متأسّفانه بدون اين كه معناى اسقاط را بدانم، و بدون اين كه بفهم شوهرم و محضردار تمام حق و حقوقم را تضييع كرده‎اند، سند طلاق را امضا كردم. حكم شرع چيست؟


در صورتى که ثابت شود اسقاط حقّ شما به صورت تبانى بوده حق دارید در مدّت عدّه رجوع به بذل کنید، و اگر مدّت عدّه به خاطر امتناع شوهر گذشته، بعد از عدّه نیز مى‎توانید رجوع به بذل کنید. علاوه بر این که رجوع به بذل حکم است نه حق، و قابل اسقاط نیست.منبع:makarem.ir .

راسخون

مرجع:

ایجاد شده در سه روز پیش



0 دیدگاه
برای این پست دیدگاهی وجود ندارد

ارسال نظر



آدرس : آزمايشگاه داده کاوي و پردازش تصوير، دانشکده مهندسي کامپيوتر، دانشگاه صنعتي شاهرود

09111169156

info@parsaqa.com

حامیان

Image Image Image

همكاران ما

Image Image